Let op de kleintjes

Aimee 23 december 2019 1
Let op de kleintjes

Multibiljonair en übervrek Warren Buffet leeft deze tip altijd goed na – en hij kan het natuurlijk weten!

Leer van de allerbeste vrek
En dat is Warren Buffet. Een soort Dagobert Duck, maar dan in het echt. Hij investeert in bedrijven die worden geleid door managers met een ware obsessie voor de kleinste uitgaven. Hij kocht eens een bedrijf waarvan de eigenaar controleerde of de wc-rollen wel 500 velletjes per rol telden, om te zien of hij werd bedrogen (en dat was het geval!). Hij had ook bewondering voor een vriend die verf uitspaarde, door alleen de wegkant van zijn kantoorgebouw te schilderen. Door waakzaam te zijn over alle onkosten kun je je spaarpot aanzienlijk vergroten. Dit vereist wel een übervrek– mindset.

Als je let op iedere kleine uitgave en eerst goed nadenkt of je het een bepaalde aankoop wel echt moet uitgeven, gaat je dat op den duur veel geld schelen.

Ik weet dat dit soms moeilijk kan zijn, omdat mensen nou eenmaal graag dingen willen kopen. Maar als je goed op je uitgaven let en bewust bent van alles wat je koopt, dan loopt de besparingsmeter hard.

Cappuccino
Zorg ook dat je niet, of zo min mogelijk, in de verleiding komt om te kopen. Ga zo min mogelijk naar winkelstraten, waar de verleiding je van iedere kant aan komt waaien. Probeer ook  te voorkomen dat je een koffietje hier, glaasje fris daar neemt. Voordat je het is er weer 10,- euro uit je portemonnee verdwenen. Op koffie wordt door de horeca trouwens zeer veel winst gemaakt. Voor 1 kopje koffie of cappuccino heb je al een halve zak koffie!

Luiheid loont
Tip: stop je betaalmiddel op een lastig bereikbare plek. Of laat je betaalmiddel thuis. Zo wordt ‘even snel betalen voor een koffie, chocoladereep of zakje chips’ moeilijker en denk je er in elk geval even over na. Het loont in dit geval om lui te zijn, want in al die moeite heb je natuurlijk geen zin. Laat die koffie dan maar. Je portemonnee ook weer blij!

One Comment »

  1. Aimee 23 december 2016 om 03:02 - Reply

    ik hou me hier ook niet altijd aan hoor. Ik hou erg van een cappuccino ergens!

Leave A Response »

Aimee van Vrekkenblog.nl