Supervrekkentip: diy

Aimee 23 december 2017 0
Supervrekkentip: diy

Je hebt vrekken in gradaties. Sommige vallen in de categorie ‘hand op de knip’, anderen in ‘ons ben zuunig’. Maar aan de top van de vrekkenpyramide staat de übervrek. Het kost misschien wat moeite en inlevingsvermogen, maar als je leeft als de übervrek hou je gegarandeerd geld over!

Hieronder een übervrek-tip:

Zelf wasmiddel maken
Maak zelf 2,5 liter wasmiddel voor 20 eurocent (!)

Anderhalve liter van een merk (Ariel) kost al bijna 12,- euro. Tel uit je winst! Je bespaart hiermee heel veel geld. Bovendien zijn de producten ook nog een stuk beter voor het milieu. En: oma deed het ook zo!

Nodig:

Recept
Pak een rasp en rasp de Sunlightzeep (40 gram) in een steelpan. Voeg hier een halve liter koud water aan toe. Verhit dit al roerende tot de zeep is opgelost. Voeg hierna de soda toe. Doe de substantie in een emmer en voeg twee liter warm water toe. Een dag of nacht laten staan tot de zeep een harde glibberige substantie is geworden. Overscheppen in bakken met deksel.

Dosering
200 milliliter voor een volle wasmachine. Het kan gewoon in het doseerbakje van de wasmachine. Gebruik een scheutje schoonmaakazijn als wasverzachter.

Leave A Response »

Aimee van Vrekkenblog.nl