tip 5: met stip* Eet geen vlees meer (of minder)

Aimee 22 juli 2020 0
tip 5: met stip* Eet geen vlees meer (of minder)

Pak eens een gemiddeld boodschappenbonnetje en doe deze check. Minstens een derde van het bedrag bestaat uit uitgaven voor vlees. Dat is echt zonde van je geld. Een mens heeft echt geen vlees nodig en zeker niet elke dag. Er zijn tegenwoordig prima goedkope vleesvervangers met dezelfde voedingswaarde.

Misschien moet je even over een drempel heen, want dit kan een grote verandering voor je zijn. Maar dit is voor ons gezin een grote geldbesparing. Iedere week sparen wij (2 volwassenen en 2 jonge kinderen) zo’n 50 a 100 euro per week uit aan het niet kopen van vleeswaren. Ga maar na:

  • 7 dagen vlees voor avondeten a gemiddeld 5,- = 35,-
  • 7 dagen vleeswaren voor op brood (lunch en ontbijt) a 5,- = 35,-
  • totaal per week spaar je uit = 70,- euro
  •  per maand is dit al 280,- euro
  • en daar komt-ie: per jaar is dit al een hele vakantie! = 3360,- euro

Ongezond
Er zijn, naast geldbesparing, nog veel meer redenen waarom je geen vlees zou moeten eten. Een daarvan is dat het niet eten van vlees veel onnodig dierenleed bespaart. Ook voorkom je dat je veel troep (hormonen, dierenmedicatie) binnenkrijgt door het eten van vlees. En wat denk je van stoffen die vaak zijn toegevoegd om het vlees malser te maken, of een mooi kleurtje te geven?

Bijkomend voordeel: slanker!
Ook niet geheel onbelangrijk: vlees bevat vaak veel dierlijke vetten, wat ongezond kan zijn. Dus als extra bijkomend voordeel krijg je nog eens veel minder vet binnen. Als je een tijdje geen (of minder) vlees eet, merk je dat op en duur aan je gewicht.

Minderen met vlees
Is stoppen met vlees je een brug te ver? Eet dan in elk geval om de dag vlees, of, beter nog, maximaal 2 a 3 keer per week.

Maak je je druk om de gezondheid van jou en je gezin omdat je bang bent om te stoppen met vlees? Hier vind je vleesvervangers van het Voedingscentrum die prima voldoen – in plaats van vlees.

Aandelen in vleesvervangers
Vleesvervangers worden booming. In 2019 was het beurssucces van het Amerikaanse vegabedrijf Beyond Meat een van de snelste stijgers. Aandelen kopen in dit soort bedrijven kan een goed plan zijn. Tip: verdiep je er in.

Succes!

Leave A Response »

Aimee van Vrekkenblog.nl